Doe mee met de inkoopactie voor woningisolatie

De energierekeningen stijgen. Veel inwoners in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek hebben daar last van. De gemeente Wijk bij Duurstede wil zoveel mogelijk inwoners helpen energie te besparen. Daarom start ze een inkoopactie voor woningisolatie, samen met Jouw Huis Slimmer en het Duurzaam Bouwloket. Inwoners van wie de woning in aanmerking komt, ontvangen deze week een huis-aan-huisbrief. 

Isoleren maakt uw huis energiezuiniger en comfortabel. Ook gaat de energierekening meteen omlaag. Een goed geïsoleerd huis bespaart al gauw een paar honderd euro per jaar. Met de inkoopactie kunnen inwoners hun spouwmuur, vloer en bodem laten isoleren. 

Snel en efficiënt

Wethouder duurzaamheid Wil Kosterman: “De stijging van de energieprijzen brengt mensen in de problemen. Sommige inwoners durven de verwarming niet aan te zetten. Zij zitten thuis in de kou. Dit gaat mij erg aan het hart. Deze actie biedt praktische ondersteuning om snel en efficiënt huizen van honderden inwoners tegelijk te isoleren.”

De inkoopactie verloopt in 4 stappen:

1.    Na inschrijving neemt één van de isolatiebedrijven contact met u op. En maakt een afspraak om langs te komen;
2.    Het bedrijf kijkt of isolatie in uw huis kan;
3.    Zo ja, dan ontvangt u een vrijblijvende offerte;
4.    Gaat u akkoord? Dan voert het bedrijf de maatregel(en) bij u uit. 

Aanmelden inkoopactie woningisolatie 

Op 26 januari organiseert het Duurzaam Bouwloket een online informatieavond (webinar) om woningeigenaren te informeren over de inkoopactie. Voor meer informatie, aanmelden en de voorwaarden kijkt u op de website van Jouw-huis-slimmer.  Aanmelden voor de inkoopactie kan tot en met 15 maart. Voor het webinar kunt u zich tot 24 uur van tevoren aanmelden. 

Hulp nodig bij het aanmelden voor het webinar of de inkoopactie?

Kom dan naar het inloopspreekuur van Grip op de Knip op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur op Steenstraat 14A, Wijk bij Duurstede.