Dorestad zichtbaarder door nieuwe straatnaamborden

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft de straatnaamborden in de wijk De Heul vervangen door nieuwe. In alle straten in deze wijk is dat in de afgelopen zomerweken gebeurd. 
De wethouder van Beheer, Hans Marchal, geeft een uitleg: ‘De oude straatnaamborden hadden hun beste tijd gehad. De wijk De Heul is gebouwd in de periode van 1971 tot 1976. De straatnaamborden kwamen dus ook uit die tijd. Over de herkomst van de straatnamen kregen we bij de gemeente wel eens vragen. Op de nieuwe borden staat onder de straatnamen een korte uitleg daarvan. Zo brengen we het verre verleden van Dorestad ook op deze manier onder de aandacht.’

Al in 2016 is het bord van de Bonifatiusstraat onthuld

Met deze onthulling startte het jaarprogramma Bonifatius-Dorestad, waaraan toen aandacht is besteed. Kees Slijkerman, voorzitter van de Stichting Bonifatius-Dorestad, heeft zich het afgelopen jaar ingezet om alle straatnaamborden in De Heul te laten vervangen. ‘Met de nieuwe borden is boven de grond zichtbaarder geworden wat hier in de bodem is gevonden. Door deze borden komt tot leven waar het hier gelegen Dorestad mee verbonden was,’ aldus Slijkerman. 

Straten in wijk De Heul verwijzen naar personen uit de tijd van het oude Dorestad

Ook verwijzen straatnamen naar onderwerpen die met Dorestad te maken hadden. Onder andere Bonifatius, Madelinus (een muntmeester uit Dorestad), buitenlandse plaatsen waarmee werd gehandeld en de Noormannen zijn vernoemd in straatnamen.