Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Duurzame Huizen Route: online op bezoek bij een duurzaam huis

26-10-2020

Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Van 7 november tot 15 december kunt u digitaal in contact komen met deze huiseigenaren.  

Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer hebben gemaakt en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via de website van Duurzame Huizen Route

Duurzame Huizen Route in Wijk bij Duurstede

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. De gemeente Wijk bij Duurstede ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners die aan de slag willen met duurzaam (ver)bouwen geïnspireerd worden. Bijvoorbeeld door isolatie, de warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis. Het hele jaar zijn de lokale woningen online te bekijken en straks is een deel daarvan te bezoeken.

Digitaal het land door

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland, bijvoorbeeld bij een huis dat lijkt op uw eigen woning of met een specifieke maatregel. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld.

Win een diner voor twee

Na inschrijving ontvangt u een instructie hoe het videogesprek in zijn werk gaat. Er is plek voor 8 bezoekers per ontmoeting. Onder de bezoekers en deelnemers wordt elk een bon voor een diner voor twee verloot.

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas, gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel. Ook een voorbeeldwoning op de website is waardevol voor wie op zoek is naar informatie en ervaringen.

Nationale Duurzame Huizen Route