Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Een brandveilige vakantie regel je zelf!

08-07-2020
Logo Vru

Vakantie is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Ook op vakantie geldt namelijk dat je drukte zoveel mogelijk moet vermijden. En als de lokale regels in het buitenland strenger zijn dan die van ons, gelden die regels. Toch genieten van wat welverdiende dagen rust? Ga dan wijs op reis! Check vooraf alle adviezen over je bestemming op de website Nederland wereldwijd.

Of je nu thuis vakantie viert, met de boot op pad gaat of op een camping zit, elk jaar vallen welverdiende vakanties in duigen door brand. Verkeerd gebruik van gasflessen op de boot, verkeerd aangelegde elektriciteit in de caravan of onveilig barbecueën zijn veel voorkomende oorzaken van brand en daarmee het einde van de vakantiepret. Een brandveilige vakantie vraagt om dus een goede voorbereiding!

Ongestoord genieten van een veilige vakantie?

Controleer dan vooraf de gas- en elektrische-installatie van de caravan, tent of boot. Installeer rook- en koolmonoxidemelders om je te alarmeren voor gevaar. En zorg voor voldoende vrije vluchtwegen. Zo ben je, als het echt nodig is, snel buiten.

Ook al zijn de basisvoorzieningen op orde dan nog is brandveiligheid geen vanzelfsprekendheid. Bij gebruik van bijvoorbeeld barbecue, citronellakaars of vuurkorf moet je altijd opletten. Bedenk vooraf of het wel verstandig is om vuur te maken. Zeker als het droog is in de natuur. Een blusmiddel bij de hand is in elk geval geen overbodige luxe. En heb je toch dringend hulp nodig? 112 is niet alleen het alarmnummer in Nederland, maar in alle landen van de Europese Unie. En vergeet niet voldoende afstand te hangen van andere vakantiegangers.

We wensen je een veilige en fijne vakantie!

Camping

Wilt u meer informatie?

Kijk dan eens op de website van de brandweer

Heb je vragen? App je vragen over brandveiligheid naar onze brandveiligheidsexperts: 06-12 95 85 99. Of neem contact met ons op via 088 878 1000 of  voorlichting@vru.nl.

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht werkt op verschillende manieren aan jouw veiligheid en staat 24 uur per dag voor je klaar. Maar je kan zelf ook veel voor je eigen veiligheid doen. Heb je vragen? Stel ze gerust. Wij geven je graag informatie en advies.

Heb jij werkende rookmelders? Rookmelders redden levens, ook op vakantie!

Zeilende mensen
Brand op de boot