Bestrijding Eikenprocessierups in de gemeente Wijk bij Duurstede

Verwijderen van de rupsen op 14 en 15 juni 2018

Donderdag 14 juni wordt gestart met het verwijderen van de Eikenprocessierupsen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Er zijn dit jaar veel nesten, de werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 2 dagen.

Gemeentelijke eikenbomen

In gemeentelijke eikenbomen waar gemeente Wijk bij Duurstede eikenprocessierupsennesten ziet, worden deze bestreden. De rups komt ieder jaar terug, soms op andere locaties. Hoe snel zich nesten vormen is weersafhankelijk. Het laat zich dan ook moeilijk plannen. Wij monitoren daarom jaarlijks wanneer de rupsen in ‘processie’ de bomen in kruipen om de typerende ronde hangende nesten te maken. Op basis van meldingen en een rondgang bepalen wij de locaties. Op het moment dat de nesten zichtbaar zijn geven wij een aannemer opdracht om de nesten weg te zuigen door een deskundig bedrijf. Om locaties voor inwoners en aannemers duidelijk te maken hangen wij linten op die na verwijdering van de rups weggehaald worden. De bestrijding is meestal eind mei, begin juni.  Meer informatie

Als u in uw eigen tuin te maken heeft met eikenbomen met eikenprocessierupsen, ga dan niet zelf de rupsen bestrijden, maar huur daar een deskundig bedrijf voor in of vraag daarover advies bij de gemeente.

Voor informatie over locaties, bestrijding en aanpak van de overlast kunt u contact opnemen met gemeente Wijk bij Duurstede via telefoonnummer: 0343-595 595 of via e-mail: info@wijkbijduurstede.nl.

Eikenprocessierups