Elektrische Zandweg mooi plan, maar toch 1 aprilgrap

Donderdag 28 maart maakte de gemeente enthousiast bekend dat de nieuwe Zandweg de ‘eerste inductieweg van Nederland’ wordt. Mochten er verbaasde lezers zijn die in deze 1 aprilgrap trapten: er komt echt géén Zandweg waarbij auto’s al rijdend opladen. 

Maar er komt wél een mooie, groene, veilige én duurzame nieuwe Zandweg!

De herinrichting loopt zowel technisch als financieel op schema. Tot groot genoegen van wethouder Hans Buijtelaar, die zelf wel kon gniffelen om de 1 aprilgrap. ‘Een inductieweg is op dit moment een leuke gedachte, maar nog echt toekomstmuziek. Toch zijn we met de Zandweg wel degelijk op een duurzame manier met de toekomst bezig.’ Zo is er veel aandacht voor het opnieuw gebruiken van materialen en het recyclen van de vrijgekomen materialen. Ook zorgen we er voor dat de hoeveelheid transport van grond en materialen zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit scheelt brandstofgebruik en uitstoot van CO2.

De wethouder vindt het overigens niet ondenkbaar dat er in de toekomst wèl een inductieweg in Wijk zal liggen. Alleen duurt dat echt nog wel tientallen jaren.