Energieloket deelt energietassen uit bij de Voedselbank

Dertig tassen met energiebesparende producten uitgedeeld bij de Voedselbank

Het Energieloket heeft eind vorige week dertig tassen met energiebesparende producten uitgedeeld bij de Voedselbank. De komende maanden organiseert de gemeente acties om inwoners te helpen bij het besparen van energie. Dit doet ze samen met het Energieloket en woningcorporatie Viveste.

De stijgende energiekosten raken vooral mensen die weinig tot niets overhouden aan het eind van de maand. Daarom kregen klanten van de Voedselbank vrijdag jl. bij het ophalen van een voedselpakket een energietas mee. Hierin zitten spullen om makkelijk energie te besparen in huis. In de tas zat een dekentje, ledlamp, tochtstrip, radiatorfolie en een energiemeter. Ook kregen ze het boek ‘Mijn huis energiezuinig’ van de Consumentenbond en Milieu Centraal.

Fluffy woondeken

Energiecoach Sarida van der Meer was bij de Voedselbank om de tassen uit te delen. Van der Meer: “De heerlijke fluffy woondekens hebben we er als warm extraatje bijgedaan. Sommige gezinnen kregen er twee. Zo past iedereen er ‘s avonds op de bank onder en kan de thermostaat een graadje lager.” 

Als extra handigheidje kregen de klanten een overzicht van 24 tips mee. Hierin staan slimme aanpassingen om verder te besparen op de energierekening. Ook werd een gratis energiegesprek aangeboden. Van der Meer: “De vrijwillige energiecoaches staan klaar voor persoonlijk, vrijblijvend advies. Ook wijzen we bewoners op de bespaaracties die nog gaan komen.” 

Het Energieloket, ook voor huurders

Wethouder duurzaamheid, Henk Vreeswijk, vindt de actie een succes. “De energietassen zijn heel waardevol. Ik hoop dat de energiecoaches het druk gaan krijgen. Zij geven advies dat echt past bij de bewoner en de woning. Kleine besparingen zijn, zeker voor mensen met een kleine beurs, heel waardevol,” zegt Vreeswijk. “Veel inwoners denken dat het Energieloket alleen voor woningeigenaren is. Maar huurders zijn ook welkom voor advies!”

De acties zijn mogelijk dankzij de landelijke RREW-subsidie

Deze subsidie heeft de gemeente ontvangen. RREW staat voor de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen. Hiermee organiseren de gemeente en het Energieloket tot volgend jaar zomer acties om gezinnen te ondersteunen bij het besparen van energie. Zo kunnen huurders op 24 en 27 november drie gloei- of halogeenlampen inruilen voor drie gratis ledlampen.  

Meer nieuws