Energietafel op 24 januari

14-01-2019

Energietafel: aan de slag met energiebesparing én buren helpen? Word energieambassadeur / klimaatexpert!

Wilt u aan de slag met energiebesparing om kosten te besparen of voor meer wooncomfort? Heeft u al stappen gezet om uw huis te verduurzamen en vindt u het leuk om uw buren of wijkgenoten op weg te helpen? Is het klimaat regelmatig onderwerp van gesprek bij u en wilt u meer weten over hoe u hierover een gesprek aangaat met anderen?

Kom dan naar de energietafel om meer te weten over energieambassadeurs en klimaatexperts!

Waar: in het Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30 – Wijk bij Duurstede
Wanneer: op donderdag 24 januari van 19.30 – 21.30 uur

Het menu?

Tijdens de Energietafel komt u meer te weten over energieambassadeurs. Wie zijn energieambassadeurs en wat doen zij? 
Gemeenten in de regio en de Natuur- & Milieufederatie Utrecht bieden diverse trainingen aan voor energieambassadeurs, zoals een basistraining, techniek, communicatie, cv-optimalisatie, warmtecamera etcetera. U krijgt inzicht in de verschillende trainingen en u kunt zich bij interesse direct aanmelden voor trainingen. Vervolgens kunt u kiezen uit twee trainingen:

  • klimaatgesprekken of
  • warmtescan.

Klimaatgesprekken

Wilt u een bijdrage leveren aan mogelijke oplossingen en een inspirerende transitie naar een klimaatneutraal Nederland? Maar ziet u soms door de bomen het bos niet meer, of twijfelt u, omdat de klimaattransitie offers zou kunnen vragen? Tijdens deze korte training helpen en inspireren we elkaar om acties te vinden die passen bij uw persoonlijke situatie en doelen, en om samen op een uitnodigende manier met het klimaat bezig te zijn.

Warmtescan

Een warmtescan is een foto met een speciale infraroodcamera. Deze camera ziet infrarood licht en kan daarmee de temperatuur berekenen. De goed geïsoleerde delen van een huis lekken geen warmte en zijn dus aan de buitenkant koud. Minder goed geïsoleerde delen zijn warmer. Deze plekken komen in aanmerking voor dubbel glas, isolatie, radiatorfolie of andere maatregelen. Tijdens deze korte training leert u meer over het maken van een warmtescan en het uitleggen aan bewoners.

Voor wie?

De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik om laag te brengen. Bij de Energietafels komen verschillende onderwerpen aan bod.

Aanmelden?

Graag! U kunt zich aanmelden via onderstaande link. En natuurlijk is ook uw enthousiaste buur, vriend, sportmaatje of kennis van harte welkom! 

Vragen of ideeën?

Neem gerust contact op met Martine van der Woude van gemeente Wijk bij Duurstede:
m.vanderwoude@wijkbijduurstede.nl of 0343-595 567.

De Energietafel is een initiatief van Viveste, gemeente Wijk bij Duurstede, EigenWijkse Energie Coöperatie en Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Energietafel op 24 januari 2019