Gemeente, Blok8 en NCB tekenen voor nieuw woonzorgcentrum

De Gemeente Wijk bij Duurstede en Vicus Zorgontwikkeling B.V., een samenwerking tussen Blok8 BV en NCB Projectrealisatie B.V., hebben een overeenkomst met elkaar getekend voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw woonzorgcentrum op de locatie van het voormalige squashcentrum aan de Karel de Grotestraat in Wijk bij Duurstede.

Nieuw woonzorgcentrum met 51 eenheden

Op korte afstand van het centrum van Wijk bij Duurstede en diverse voorzieningen wordt een nieuw woonzorgcentrum met 51 eenheden en algemene ruimten gerealiseerd.

Door QuaRijn zal er op de locatie zorg worden geleverd aan dementerende ouderen. De verwachting is dat het aantal ouderen met dementie in Wijk bij Duurstede tot 2040 zal verdubbelen terwijl er nu al een lange wachtlijst is voor het E&E Gasthuis in Wijk bij Duurstede. "We zijn als gemeente erg verheugd dat we in nauwe samenwerking met QuaRijn, Blok8 en NCB tot dit plan met 51 nieuwe en duurzame woonzorgeenheden zijn gekomen. Dit plan draagt bij aan de huisvesting van ouderen met een zorgvraag waar in onze gemeente veel behoefte aan is en door de vergrijzing alleen maar zal toenemen" aldus wethouder Hans Buijtelaar.

De afgelopen twee jaar hebben de partijen gewerkt aan de ontwikkeling van dit nieuwe woonzorgcentrum

De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk zodat de bouw naar verwachting eind dit jaar kan starten. Bob van Leeuwen van Blok8 uit Wijk bij Duurstede is blij dat er nu gestart kan worden met de realisatie. "Veel inwoners uit Wijk bij Duurstede moeten noodgedwongen verhuizen naar een woonzorgcentrum in andere gemeenten. We hopen dat inwoners met een zorgvraag met de komst van dit complex in Wijk bij Duurstede kunnen blijven wonen".