Gemeentewebsite vanaf 5 oktober in nieuw jasje

Screenshot van de hoofdpagina van de website van gemeente Wijk bij Duurstede

Op 5 oktober a.s. krijgt wijkbijduurstede.nl een nieuw ontwerp. De gemeentelijke website heeft een verbeterde zoekfunctie en veel gebruikte producten en diensten zijn makkelijk te vinden. Informatie is op thema te vinden en per woonkern inzichtelijk gemaakt. Uiteraard is alle bestaande informatie nog steeds voorhanden.

‘We zijn steeds op zoek naar hoe we onze inwoners, ondernemers en bezoekers zo goed mogelijk kunnen helpen.’ Aan het woord is burgemeester Iris Meerts. ’Uit onderzoek en opmerkingen bleek dat bij de ‘oude’ website nog wel wat winst was te behalen. Omdat het nieuwe ontwerp overzichtelijker is, vinden bezoekers sneller het antwoord op hun vraag. De site is van iedereen. Om dat uit te stralen, vinden we het leuk om elk seizoen foto’s van onze inwoners te gebruiken op onze website. Heeft u een mooie foto van Cothen, Langbroek of Wijk bij Duurstede die u wilt delen? Stuur uw foto dan naar communicatie@wijkbijduurstede.nl. Hier kunt u ook terecht bij vragen of opmerkingen.’

De belangrijkste veranderingen op een rijtje

  • Bovenin de blauwe balk staan geen keuzemogelijkheden meer. Deze vindt u nu op de hoofdpagina overzichtelijk onder elkaar, gegroepeerd op thema’s. U bekijkt de onderwerpen door te klikken op de pijltjes. Het onderwerp klapt dan uit.
  • Alle links naar webpagina’s of bestanden zijn groen, dus makkelijk te herkennen.
  • De website oogt rustiger, omdat er minder afbeeldingen op staan.
  • De webpagina’s hebben een uitgebreider feedbackformulier. Hierop kunt u aangeven of u antwoord wilt ontvangen van de gemeente op uw opmerkingen.
  • Het nieuws staat nu verder naar onderen. Er staan minder nieuwsberichten op de hoofdpagina. Maar met één druk op de knop ziet u alle nieuwsberichten.
  • “Werk in uitvoering” is vanaf nu een aparte rubriek op de hoofdpagina.
  • Drie kernen, één gemeente: hier vindt u per kern informatie. In de toekomst komen hier ook nog mooie filmpjes van de drie kernen bij te staan.
Meer nieuws