Gratis theatervoorstelling en bewonersavonden

Week van Verbinding - Verbonden Buurt

In de eerste dagen van oktober organiseert Verbonden Buurt een aantal activiteiten in het kader van De Week van Verbinding. Via de website van het Calypso Theater kunnen belangstellenden zich gratis aanmelden voor een voorstelling over Eenzaamheid op 4 oktober. Daarnaast is op 11 oktober de eerste van drie losse Bewonersavonden met als centrale vraag: Hoe kan ik mijn Buren helpen?. 

Verbonden Buurt

Verbonden Buurt is een project waarbij op allerlei manieren gewerkt wordt aan het verbinden van mensen. Een van die manieren is het organiseren van bijeenkomsten voor alle inwoners uit de gemeente Wijk bij Duurstede. Vanuit het idee dat elke inwoner met een kleine bijdrage een wereld van verschil voor zijn buren kan maken, proberen we mensen aan elkaar te verbinden. En dit jaar willen we in de Week van Verbinding laten zien hoe lastig hulpvragen stellen kan zijn en bewoners betrekken bij mogelijkheden om je in te zetten. Dat doen we nu via een theatervoorstelling en buurtbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gratis. Iedereen die belangstelling heeft roepen we op om langs te komen.

Verteltheater – 4 oktober 

Voor de theatervoorstelling kwam Verbonden Buurt terecht bij het landelijk bekend Verteltheater die op 4 oktober langskomt met hun productie Schuilplaats voor Eenzaamheid. Verhalenvertelster Pauline Seebregts neemt ons mee langs eenzaamheid voor gewone mensen van alle leeftijden. En na de voorstelling gaan we met wethouder Jan Kuiper en aanwezigen in de zaal verder in gesprek. Niet alleen om te kijken dus, maar zeker ook om mee te praten. En zoals het hoort bij theater gaan we hiervoor naar ons Calypso Theater. Kaartjes zijn via de site van Calypso te reserveren. Naast de voorstelling is de koffie en thee ook gratis.

Bewonersavonden

Een week na de voorstelling begint Verbonden Buurt met de Bewonersavonden, geleid door Petra van der Horst. Tijdens deze bewonersavonden willen we met inwoners in gesprek over wat we met elkaar kunnen doen om mensen in onze straat te ondersteunen. Aan de hand van praktijksituaties wordt duidelijk hoe je iets kan betekenen voor een ander uit jouw buurt. Waarom dit voor beiden belangrijk is en hoe je dit aan kunt pakken. Hoe leg je contact en wat komt er nog meer bij kijken. Om iedereen in staat te stellen om aan te haken, hebben we op verschillende dagen de avond gepland, op verschillende locaties. Het begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

  • woensdag 11 oktober bij het E&E Gasthuis, 
  • dinsdag 7 november bij Revius Wijk 
  • donderdag 30 november in de Raadszaal van de Gemeente. 

Aanmelding is verplicht (i.v.m. reserveren plekken) via verbondenbuurt@stichting-binding.nl

Meer informatie? Bel 0343-473070 of kijk op de website van Stichting Binding.