Groep 8 basisschool Carolus aan het ontbijt met burgemeester Meerts

Burgemeester Iris Meerts en Frank Lakerveld van Bakkerij Lakerveld schoven vanmorgen samen met kinderen van katholieke basisschool Carolus uit Cothen aan de ontbijttafel. Dit ‘burgemeestersontbijt’ benadrukt het belang van een gezond ontbijt. Het was een herhaling van het succesvolle ontbijt van voorgaande jaren. Het gezamenlijke ontbijt maakte deel uit van een landelijke campagne van het Nationaal Schoolontbijt. Hierdoor krijgen kinderen in 239 Nederlandse gemeenten de kans om samen met hun burgemeester te ontbijten.

Samen ontbijten is gezellig en zorgt voor een betere gezondheid

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij er samen met de kinderen gesproken werd over het belang van ontbijten. Frank Lakerveld vertelde over het brood dat hij had meegebracht. Er lagen op tafel veel volkorenproducten en gezond beleg, zoals cherrytomaatjes. De enthousiaste kinderen van basisschool Carolus stelden veel vragen aan burgemeester Meerts tijdens het ontbijt. ‘De kinderen waren heel belangstellend. We hebben het over verschillende onderwerpen gehad, zoals gezond eten, cyberpesten en hun droomberoep. Er kwamen erg leuke reacties los en ik merkte dat de kinderen veel positieve aandacht voor elkaar hadden,’ vertelt burgemeester Iris Meerts.

Na het ontbijt

Na het ontbijt keerden de kinderen terug naar de raadzaal, waar zij voor het ontbijt een rondleiding hadden gekregen. De kinderen wilden hier graag op de foto met burgemeester Iris Meerts voor het staatsieportret van onze koning. Hierna vertrokken de kinderen met veel energie terug naar hun school in Cothen.   

Het Burgemeestersontbijt

Voor het tweede jaar op rij is het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Hiermee ontstaat er een extra moment, om de waarde van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. In november is het Nationaal Schoolontbijt.