Grote veiligheidscontrole in de gemeente Wijk bij Duurstede

Woensdag 15 mei 2024 vond een uitgebreide veiligheidscontrole plaats op verschillende plekken in het buitengebied van de gemeente Wijk bij Duurstede en op het bedrijventerrein in Cothen. Tijdens de controle werkten de politie, Stedin, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), het Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de gemeente nauw samen om ondermijning op te sporen en indien nodig aan te pakken. In totaal zijn 32 adressen gecontroleerd naar aanleiding van signalen van ondermijning. Er werden enkele aandachtspunten gevonden die betrekking hebben op milieubelastende activiteiten en brandveiligheid. Hierop is advies gegeven. Er wordt mogelijk een hercontrole gepland.

De veiligheidscontrole maakt deel uit van van de brede aanpak om ondermijning in de gemeente aan te pakken. Deze brede aanpak is vastgelegd in een integraal veiligheidsplan van vijf samenwerkende gemeenten. Informatie over de aanpak en het uitvoeringsprogramma van onze gemeente is te vinden op wehoudenhetveilig.nl.

Burgemeester Iris Meerts reageert: ‘Deze controles zijn van groot belang. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich meer bewust wordt van de gevaren van ondermijning. Ik wil alle ondernemers bedanken voor hun medewerking. De controleurs werden vriendelijk ontvangen. Dat laat zien dat we samen willen zorgen voor een veilige omgeving.’

Meld het als u vermoedens heeft van criminele activiteiten

De overheid heeft uw ogen en oren hard nodig in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. Heeft u vermoedens van ondermijnende activiteiten of hebben mogelijke criminelen contact met u gezocht? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereikt u via 0900-8844. In geval van nood kunt u 112 bellen. De gemeente Wijk bij Duurstede kunt u bereiken via 0343-595 595 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via de website Meld Misdaad Anoniem. Meer informatie staat op de website Stop ondermijnin samen.