Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Helpt u ons weer mee?

01-07-2020

In de maand juli organiseren we de tweede ronde meedenksessies voor de Omgevingsvisie Stedelijk Gebied in de kernen Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Vanwege de coronamaatregelen worden deze bijeenkomsten op een aangepaste manier en/of online georganiseerd. 

Zowel online als offline gaan kleine groepjes van bewoners met elkaar in gesprek. Die gesprekken gaan over de uitdagingen voor de toekomst van uw kern (en deels van de gemeente) die u zelf belangrijk vindt. Voor elk groepsgesprek is een maximum aantal deelnemers van 6 bewoners. Het is daarom verplicht vooraf te reserveren. Bij elk gesprek is een gespreksleider aanwezig.

Coronamaatregelen

Vanaf 1 juli mogen er in binnenruimtes weer samenkomsten worden georganiseerd, onder voorwaarde dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden en de hygiënemaatregelen worden nageleefd. Er vindt bij binnenkomst een gezondheidscheck plaats. Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis. Iedereen heeft aan de gesprekstafel een vaste zitplaats, uiteraard met voldoende afstand tussen de zitplekken.

Voor mensen die liever vanuit hun eigen huis deelnemen aan een (online) meedenksessie organiseren we digitale bijeenkomsten. Hiervoor gebruiken we de online-videodienst Zoom. Daarmee kunnen we in kleine groepjes (zogenaamde ‘break-out rooms’) uit elkaar gaan.

Meld u voor 6 juli a.s. aan!

Op de website omgevingsvisie Wijk bij Duurstede kunt u zich aanmelden voor een meedenksessie in uw kern of een online videogesprek. U kunt zelf de keuze maken of u naar een bijeenkomst wilt in uw eigen woonplaats of vanuit huis aan een digitaal videogesprek wilt deelnemen.

De bijeenkomsten

Wijk bij Duurstede (Revius Lyceum)

  • Maandag 13 juli - gespreksronde 1: 19:00-20:10 uur
  • Maandag 13 juli - gespreksronde 2: 20:20-21:30 uur
  • Woensdag 15 juli - gespreksronde 1: 19:00-20:10 uur
  • Woensdag 15 juli - gespreksronde 2: 20:20-21:30 uur

Cothen (Carolusschool)

  • Dinsdag 21 juli - 19:00-21:30 uur

Langbroek (Dorpshuis De Toekomst)

  • Woensdag 22 juli - 19:00-21:30 uur

De online videogesprekken zijn per kern op de volgende momenten

Wijk bij Duurstede (zoom)

  • Woensdag 8 juli - 19:00-20:00 uur
  • Woensdag 8 juli - 20:30-21:30 uur

Cothen (zoom)

  • Donderdag 16 juli - 19:00-20:00 uur

Langbroek (zoom)

  • Donderdag 16 juli - 20:30-21:30 uur

Vanwege de coronamaatregelen en de beperkingen aan het voeren van een online videogesprek, zijn er voor elke sessie een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol!

Voor de bijeenkomsten in Wijk bij Duurstede (zowel online als offline) dient u op het aanmeldformulier vooraf aan te geven over welk onderwerp u het vooral wilt hebben. Daarmee kunnen wij rekening houden bij het indelen van de groepjes. Het door u gekozen onderwerp staat centraal aan uw gesprekstafel. Daarnaast kunnen er aan tafel uiteraard ook nog andere onderwerpen met elkaar worden besproken.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Enkele dagen voor de bijeenkomst, ontvangt u van de gemeente per e-mail een uitnodiging met verdere informatie over de deelname aan het gesprek.

Alvast hartelijk dank voor het aanmelden en uw deelname aan de meedenksessies!

omgevingsvisie