Hoge energiekosten: zijn de maatregelen voor u voldoende?

De stijgende energiekosten zijn voor veel inwoners een probleem

De gemeente onderzoekt of de genomen maatregelen genoeg zijn om inwoners te helpen. Daarvoor hebben wij een vragenlijst gemaakt. 

In deze vragenlijst vragen wij u bijvoorbeeld waar u informatie zoekt bij het omgaan met hogere energiekosten. Of wat u heeft gedaan om uw energiekosten te verlagen. Welke tips om energie te besparen u zelf in de praktijk brengt. En in hoeverre de gemeente u helpt om te gaan met stijgende energiekosten.

De maatregelen die er nu zijn

Inwoners met een laag inkomen krijgen ondersteuning in de vorm van een energietoeslag van € 800. Het gaat om inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Ook heeft de gemeente een energieloket voor informatie over het besparen van energie. Dit loket kan mensen met een laag inkomen ook ondersteunen met kleine energiebesparende maatregelen. 

Kans op cadeaubon van 50 euro

Als u de vragenlijst invult, komen wij meer te weten of de maatregelen genoeg zijn. Bijvoorbeeld of ze echt helpen om uw energierekening te betalen of omlaag te krijgen. De vragenlijst is anoniem. Dat geldt alleen als u geen gegevens achterlaat. We hebben uw gegevens nodig als u wilt dat het Energieloket contact met u opneemt. En ook als u kans wilt maken op een van de 10 cadeaubonnen van € 50 van bol.com. Deze verloten we als dank voor deelname. 

Doet u mee aan het onderzoek?

Als gemeente gebruiken wij hiervoor de Ervaringwijzer. Het invullen van de Ervaringwijzer is erg makkelijk en duurt 5-10 minuten. Invullen kan tot en met woensdag 31 augustus 2022.

Direct naar de vragenlijst