Inloopavond nieuwbouw locatie Hordenhal op 29 juni 2017

Op donderdagavond 29 juni 2017 kunt u de nieuwbouwplannen bekijken voor de plek waar nu de Hordenhal staat. Tussen 20.00 en 21.30 uur kunt u hiervoor binnenlopen in het Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede.

De bouwplannen van projectontwikkelaar AKM-Reales zijn met een meedenkgroep uitgewerkt. Binnenkort start de verkoop van de 56 appartementen en 8 woningen. Van het bestemmingsplan dat deze plannen mogelijk moet maken ligt het ontwerp nu ter inzage. Een mooi moment om u daarover te informeren.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond op donderdag 29 juni kunt u de ontwerpen van de appartementen en woningen bekijken. Ook kunt u informatie krijgen over de verkoop. Daarnaast kunt u uitleg krijgen over het ontwerp van het bestemmingsplan dat deze nieuwbouw mogelijk moet maken en over de inrichting van de openbare ruimte.

Wethouder Jeroen Brouwer is enthousiast. ‘Het bouwplan is een aanwinst voor de wijk De Horden. Een echte blikvanger met woningen in diverse prijsklassen.’

Meedenkgroep

In januari 2017 zijn de globale plannen van AKM-Reales tijdens een informatieavond gepresenteerd. Deze plannen zijn door de projectontwikkelaar en de gemeente samen met een meedenkgroep van omwonenden en winkeliers verder uitgewerkt. In totaal komen er 56 appartementen en 8 woningen. Ook komt er 250 vierkante meter aan ruimte voor nieuwe winkels en komen de bestaande winkels aan de sporthal weer terug in de nieuwbouw. De parkeerplaats voor het winkelcentum en de inrichting van het Sluishoofd en de Zeeuwse Steen tot aan de Overloop worden ook grondig aangepakt.

Start van de bouw

De verkoop van woningen en appartementen begint binnenkort. Als alles meezit, start de bouw aan het einde van 2017. Kort daarvoor zal dan de Hordenhal gesloopt worden.