Inloopmiddagen speeltuinen

De afgelopen weken organiseerden medewerkers van de gemeente weer 4 inloopmiddagen in de speeltuinen bij de Dommel, Bramengaard, Perenplein en de Dr. Janssenstraat. Deze locaties kozen wij uit omdat we hier veel kansen zien voor klimaatverbetering en vergroening. Hier mochten de buurtbewoners ook meedenken. Ze verzamelden zich al snel om ons heen. En bieden altijd koffie of thee aan, dat is erg attent. 

Enthousiaste kinderen

Het duurde eventjes, maar er kwamen gelukkig ook kinderen bij, die weer super enthousiast reageerden. De kinderen konden kiezen uit verschillende speeltoestellen welke ze graag terug zien komen. De jonge kinderen keken, besloten binnen 10 seconden en speelden daarna liever verder. Oudere kinderen wilden graag helpen met plaatsen en gelijk beginnen met deze klus!

De inwoners stelden veel vragen en waren erg ge├»nteresseerd in de ontwerpen met plekken voor groen, waterberging en speelheuvels. De reacties waren zeer positief. Het was gezellig druk en met veel ingevulde formulieren keerden we terug. Deze tellen we en zo bepalen we waar de meesten op hebben gestemd. 

Jeu de boulesbaan

Bij de Bramengaard is de verbondenheid in de buurt enorm. Oud en jong gaan buiten vaak met elkaar om, zo kregen we de indruk. Daarom is hun grote wens om een jeu de boulesbaan in de speeltuin te maken. We gaan bekijken of dit lukt in de plannen.

We zijn heel erg benieuwd hoe uw kinderen deze middagen hebben ervaren. U kunt dit als ouder laten weten door een e-mail te sturen naar: info@wijkbijduurstede.nl.

Alvast hartelijk dank!

Plannen nieuwe speeltoestellen