Inloopmiddagen Zonnepark Mariënhoeve in gemeentehuis 

Zonnepark Mariënhoeve gaat van start! De afgelopen maanden is het project van de EigenWijkse Energiecooperatie stevig in de stijgers gezet. Het doel is de plaatsing van in totaal 1.890 zonnepanelen op verschillende daken van Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. De technische en financiële uitgangspunten zijn vastgelegd, de projectcoöperatie is opgericht bij de notaris en eind deze maand wordt de netaansluiting alvast in orde gemaakt door netbeheerder Stedin. 

Deelnemen aan het project is mogelijk voor inwoners en kleine bedrijven in Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Werkhoven, ’t Goy en Schalkwijk (postcodes 3945, 3947, 3961, 3962, 3972, 3985, 3997 en 3998).

Op 25 maart was de officiële inschrijvingsopenstelling tijdens een zonovergoten informatiemiddag. Een flink aantal belangstellenden kwam langs op het Sportpark en liet zich voorlichten over de ins en outs van het project. Diverse enthousiastelingen maakten van de gelegenheid gebruik door direct hun panelen te reserveren. Van de eerste 480 panelen die geplaatst gaan worden op het zuidelijk georiënteerde dak van de Judohal zijn er nu al ruim 200 vergeven.

Naast veel enthousiasme waren er natuurlijk ook vragen. Een veelgestelde vraag gaat over het al dan niet verplicht stellen van de overstap van de eigen energieleverancier naar EWEC. Overstappen blijkt voor veel mensen een drempel, bijvoorbeeld omdat zij vastzitten aan een langlopend contract bij hun huidige leverancier. EWEC beveelt het aan om over te stappen naar energielevering van EWEC, omdat de teruggave van de energiebelasting (een belangrijk financieel aspect voor deelnemers aan het project) dan automatisch gebeurt. Overstappen is zeker geen vereiste om mee te doen aan Zonnepark Mariënhoeve omdat een aantal energieleveranciers hebben toegezegd medewerking te verlenen aan de verrekening van energiebelasting. Dit zijn in ieder geval: Anode, Budget Energie, Delta, Duurzame Energie Unie, Eneco, Engie, Greenchoice, Huismerk Energie, NLD, NLE, Pure Energie, Qurrent, Servicehouse . Twijfelt u of overstappen in uw situatie nodig of handig is? Laat het EWEC weten, zij denken graag met u mee.

De komende weken zit EWEC woensdagmiddagen en vrijdagmiddagen van 14:00 uur tot 16:00 uur in de centrale hal van het Huis van de Gemeente (links naast de ingang), Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. Daar kunt u terecht om meer informatie te krijgen of meteen uw panelen te reserveren. Let op: op 31 mei zijn wij NIET aanwezig.

Logo EigenWijkse Energiecoöperatie