Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Inspirerende avond over eenzaamheid: Eenzaam? Samen één!

14-02-2020

Gezellig samen koffie drinken, naar de film in het Calypso of langs de Kromme Rijn wandelen. Voor de een vanzelfsprekend, voor de ander hooguit een wens. Eenzaamheid, je niet verbonden voelen, is een maatschappelijk probleem. Reden voor GroenLinks, PvdA, SP en D66 om op 11 maart in het Huis van de Gemeente een inspirerende avond over eenzaamheid te organiseren:

Eenzaam? Samen één! 

“Als samenleving kunnen we iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen”, vertelt PvdA-er Lodewijk Bergsma namens de initiatiefnemers. “Het gaat om elkaar ondersteunen, naar elkaar omzien. Dat kan ook laagdrempelig en dichtbij. Zoals samen een klus klaren of een luisterend oor bieden.”

Hoe dan?

Anno 2020 is de eenzaamheid groot. Net als de bereidheid van Wijkenaren om elkaar te ondersteunen. René van Vianen (GL): “Mensen willen vaak, ook op kleine schaal, bijdragen, maar vragen zich af: hoe dan?”

Interactief

Een van de sprekers is drs. Emmy Davids, die onderzoek deed naar eenzaamheid én Wijk kent. Jeroen Brouwer (SP): “Op een interactieve manier bespreekt ze wat eenzaamheid is, wat het doet,  hoe we het kunnen begrijpen en wat we eraan kunnen doen.”

Verbonden buurt

Aandacht ook voor het nieuwe Wijkse initiatief 'Verbonden Buurt'. Projectcoördinator Gerda van Berkel staat voluit achter de avond over eenzaamheid: “Natuurlijk sluiten we als Verbonden Buurt graag hierbij aan.”

Oud én jong

Eenzaamheid komt ook steeds meer voor bij jongeren. Een van hen komt uit eigen ervaring vertellen. Marijke Dekker (D66): “Door een ernstige ziekte verloor zij veel vriendschappen. Nu zet ze haar ervaringen in om anderen te helpen. Zo heeft zij in Utrecht speeddaten voor eenzame jongeren opgezet.”

Welkom

De avond is bedoeld voor eenieder die met eenzaamheid te maken heeft - als buurtgenoot of zorgprofessional - of geïnteresseerd is. 

Locatie en aanvang

Woensdag 11 maart. Aanvang: 20.00 uur. Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30. De toegang is gratis.

Eenzaamheid
Flyer Verbonden Buurt