Jan Bogerd verlaat Hogeschool Utrecht

Jan Bogerd is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jan Bogerd, voorzitter College van Bestuur, heeft gisteren afscheid genomen van Hogeschool Utrecht (HU). Hij ontving een daverend staand applaus van een volle grote zaal met medewerkers, studenten en relaties. Het afscheid had plaats tijdens de Jaaropening 2023-2024 van Hogeschool Utrecht in het Utrechtse Beatrix Theater. Jan Bogerd heeft dertig jaar voor de HU gewerkt. De laatste vijftien jaar als bestuurder in het College van Bestuur, waarvan de laatste acht jaar als voorzitter.

Willemien Bischot, voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Utrecht: “Wij zijn Jan zeer erkentelijk voor zijn visionaire, onvermoeibare inzet waarmee hij de HU de afgelopen jaren heeft bestuurd en geprofileerd. In de regio, maar ook landelijk. Met zijn verbindende karakter heeft hij de HU als geheel versterkt, maar ook de relatie met de regio. Inmiddels is Hogeschool Utrecht uitgegroeid tot de meest verbonden organisatie in de meest competitieve regio van Europa. Een verdienste waar we trots op zijn. We wensen Jan alle goeds!.”

Tijdens zijn afscheid is Jan Bogerd door onderwijsminister Robbert Dijkgraaf, namens de koning, voor zijn inspanningen onderscheiden. Jan Bogerd is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.