'Kamers met Aandacht' gezocht voor jongeren

Gemeente Wijk bij Duurstede introduceert 'Kamers met Aandacht'. Een woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die op zichzelf gaan wonen. 

Op jezelf gaan wonen is een grote stap

Het is fijn als je soms terug kunt vallen op ouders of vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is? Kamers met Aandacht zoekt particulieren die woonruimte willen verhuren, maar ook een steuntje in de rug bieden. Om jongeren van 18 tot 23 jaar op weg te helpen naar zelfstandigheid en een kansrijke toekomst.  

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben 

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd. En dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Wethouder Jan Kuiper: “Ik ben blij dat we in deze gemeente inzetten op Kamers met Aandacht. We hopen op mensen met ruimte in hun huis èn in hun hart die bijdragen aan een goede opstap naar zelfstandigheid van onze jongeren. Jongeren die zo'n opstap kunnen gebruiken.”

De verhuurders en jongeren worden met veel aandacht aan elkaar gekoppeld

Verhuurders bepalen zelf hoeveel 'aandacht' zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen zelf de maandelijkse huur. Zij hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. De coördinator van Kamers met Aandacht blijft betrokken tijdens het gehele huurcontract. Hierdoor hebben de verhuurders altijd iemand om op terug te vallen mocht dit nodig zijn.  

Iets voor u?

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op de website Kamers-met-aandacht of contact opnemen via info@kamersmetaandacht.nl.

Wethouder Jan Kuiper

Foto: Wethouder Jan Kuiper