Maatregelen verkeer tijdens kermis Wijk bij Duurstede

Parkeerterrein Walplantsoen (gedeelte blauwe zone) dient maandag 24 juli vanaf 17.00 uur autovrij te zijn i.v.m. opbouwen kermis

Het parkeerterrein Walplantsoen (gedeelte blauwe zone) is van maandag 24 t/m zondag 30 juli niet te gebruiken wegens de kermis, die van woensdag 26 t/m zondag 30 juli in de binnenstad van Wijk bij Duurstede is Het parkeerterrein dient maandag vanaf 17.00 uur autovrij te zijn. De wegsleepregeling is dan ook van kracht. Het parkeergedeelte op het Walplantsoen voor vergunninghouders blijft bereikbaar. Vergunninghouders kunnen via de Wildemansteeg het parkeerterrein bereiken en verlaten.

De Markt dient dinsdag 25 juli vanaf 07.00 uur autovrij te zijn

In verband met de kermis dient de Markt dinsdagochtend 25 juli vanaf 07.00 uur autovrij te zijn. De wegsleepregeling is dan ook van kracht.

Overige verkeersmaatregelen tijdens de kermis, 26 juli t/m 30 juli

Tijdens de kermis wordt het eenrichtingsverkeer op de Achterstraat, Klooster Leuterstraat, Muntstraat en Langs de Wal (gedeeltelijk tussen de Muntstraat en Volderstraat) opgeheven. Het Kokkestraatje blijft te allen tijde bereikbaar via de Veldpoortstraat. De Volderstraat is tijdens openingstijden van de kermis een doodlopende straat (net als tijdens de weekmarkt).
De Rijnstraat en de Markt zijn tijdens de openingstijden afgesloten voor alle verkeer m.u.v. voetgangers. Doorgaand verkeer via de Veldpoortstraat en Klooster Leuterstraat blijft dan gewoon mogelijk. 

Parkeren langs de rijbaan op de Rijndijk, Havenweg en Lekdijk Oost is tijdens de kermis verboden. Ook hier geldt een wegsleepregeling. Het doel van deze afsluitingen is om het risico op verkeershinder voor bezoekers van de kermis tussen de Markt en het Walplantsoen zoveel mogelijk weg te nemen. Vergunninghouders kunnen te allen tijde de binnenstad in via de Veldpoortstraat of de Dijkstraat en de binnenstad weer verlaten via de Oeverstraat. De organisatie ziet erop toe dat bovengenoemde verkeermaatregelen goed geregeld worden.

Afsluiting Veldpoortstraat woensdag 26 juli 18.30-19.30 uur

Wegens de opening van de kermis is de Veldpoortstraat op woensdag 26 juli tussen 18.30 en 19.30 uur afgesloten.

Kermis Wijk bij Duurstede