Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Kinderen brachten burgemeester ontbijtje

05-11-2019

Wijk bij Duurstede neemt de tijd voor het Nationaal Schoolontbijt

Vanochtend brachten 26 kinderen uit brugklas V11 van het Revius uit Wijk bij Duurstede een ontbijtje bij waarnemend burgemeester, mevrouw Albertine van Vliet-Kuiper. Dat gebeurde in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. Met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Deze week ontbijten opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond op 2.750 scholen. Het thema is: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper van Wijk bij Duurstede onderstreepte met deze gezamenlijke maaltijd het belang van een gezond ontbijt. Zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land doen dat ook in deze week. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind. Dit jaar is dat het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit brugklas V11 van het Revius namen de cheque met een bedrag van € 250 in ontvangst. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper vertelde daarbij: ‘We doen dit ontbijt niet alleen om met elkaar gezellig te ontbijten, maar ook om stil te staan bij de kinderen die het niet makkelijk hebben. ’ Ze kijkt met plezier terug op deze bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dat schenkt voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Albertine van Vliet-Kuiper geeft alle leerlingen een hand
Waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper samen met leerlingen van het Revius