Kinderen Het Anker ontbijten samen met de locoburgemeester

Gemeente Wijk bij Duurstede  geeft goede voorbeeld tijdens Nationaal Schoolontbijt

Donderdag 9 november ontbeten ongeveer 20 kinderen van obs Het Anker uit Wijk bij Duurstede, samen met de locoburgemeester Jeroen Brouwer. In hun school gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Een week waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Locoburgemeester Jeroen Brouwer onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. ‘Deze aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten’, vindt Jeroen Brouwer. ‘Ontbijt is eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een goed ontbijt heb je energie voor een goede start van de dag.’  Aan de ontbijttafel konden de kinderen en de locoburgemeester uitgebreid kennis met elkaar maken en van gedachten wisselden.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde Jeroen Brouwer symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Voor het 15de jaar op rij wordt een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Nationaal Schoolontbijt 2017

Foto's: Ditiswijk.nl

Nationaal Schoolontbijt 2017
Burgemeestersontbijt op 9 november
Nationaal Schoolontbijt 2017
Nationaal Schoolontbijt 2017