Laatste kavel verkocht op bedrijventerrein Langshaven

Op 10 november hebben Marco de Bruin (namens bedrijf Moulds and More) en Jeroen Brouwer (wethouder Economische Zaken) een koopovereenkomst met een speciaal tintje ondertekend. ‘Dit stukje grond was de laatste nog beschikbare  gemeentelijke bedrijfsgrond op bedrijventerrein Langshaven. Alle kavels zijn hier nu verkocht,’ meldt wethouder Brouwer. De nieuwe eigenaar, het bedrijf Moulds and More, gaat zo spoedig mogelijk de benodigde vergunningen aanvragen, waarmee de verhuizing naar het Molenvliet opgestart kan worden.

De komst naar Wijk van dit bedrijf is gunstig voor de lokale werkgelegenheid

Het bedrijf Moulds and More is nu gevestigd in Zeist. De onderneming is gespecialiseerd in het maken van spuitmatrijzen voor de industrie. ‘Het bedrijf heeft al bedrijfsactiviteiten en contacten binnen Wijk bij Duurstede. Daarom is de verhuizing naar Langshaven wel logisch. Op deze locatie kan het bedrijf zich verder ontwikkelen. Dat is mooi voor onze werkgelegenheid,’ aldus Brouwer. ‘Zelf woon ik al in Wijk. Het woon-werkverkeer is nu nog maar 1200 meter. Ik zou dat kunnen lopen of fietsen,’ vult eigenaar Marco de Bruin de wethouder glimlachend aan.

Met de verkoop van deze laatste kavel is Langshaven compleet ingericht

Met de gesloten overeenkomst zijn alle kavels op Langshaven verkocht. De verkoop heeft in totaal ongeveer tien jaar geduurd.  ‘De eerste kavels verkochten we in 2007. Helaas was dat aan het begin van de economische crisis. Vandaar dat de verkoop langer duurde dan gepland. Toch zien we dat er door de crisis heen een gestage groei is geweest. Dat is een mooi compliment voor alle ondernemers, die hier ondanks de crisis toch gegroeid zijn. Als gemeente zijn we trots op deze ondernemers,’ meent de wethouder.

Dankzij grote belangstelling voor bedrijfsgrond komt er een bedrijventerrein bij

Op dit moment neemt door de aantrekkende economie de belangstelling voor nieuwe bedrijfsgrond toe. ‘We willen als gemeente  het bedrijfsleven mogelijkheden blijven geven. Daarom is er het nieuwe deel van het bedrijventerrein, Broekweg-Noord. Dat vormt een mooie afronding aan de noordkant van het bedrijventerrein. Er is al interesse getoond. Dat gaat dus ook goed komen,’ besluit Brouwer.

Bedrijven die belangstelling hebben voor een kavel op Broekweg-Noord, kunnen voor informatie contact opnemen met de gemeente, via Evert van Tellingen. Hij is te bereiken via email: E.vanTellingen@wijkbijduurstede.nl of via telefoonnummer: 0343-595595.

Laatste kavel verkocht op bedrijventerrein Langshaven in Wijk bij Duurstede

Foto: links staat wethouder Jeroen Brouwer, rechts staat Marco de Bruin van Moulds and More