Leerlingen De Horn ontbijten met burgemeester Tjapko Poppens

Vanmorgen brachten leerlingen van basisschool De Horn burgemeester Tjapko Poppens een ontbijtje in het Huis van de Gemeente: het Burgemeestersontbijt. Door samen te ontbijten, geven de burgemeester en de kinderen het goede voorbeeld. Het gebeurt niet zomaar: deze week is het de week van het Nationaal Schoolontbijt. Hierbij ontbijten in Nederland een half miljoen kinderen samen gezond op zo’n 2.500 basisscholen.

Een gezond ontbijt zorgt voor  een goede start

‘Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag,’ zegt burgemeester Tjapko Poppens. ‘Regelmatig lezen we in de media berichten, dat veel kinderen zonder ontbijt naar school gaan. Dit, terwijl een gezond ontbijt energie geeft, waardoor kinderen op school beter presteren.’ De burgemeester geeft het belang aan van een gezond ontbijt aan, door met de groep te ontbijten. Hij is niet de enige: zo’n 275 collega-burgemeesters ontbijten in deze week met een groep leerlingen.
Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Daarbij was er natuurlijk ook ruimte om te vertellen over wat hen bezighoudt.

De burgemeester heeft een waardecheque aan Kinderpostzegels geschonken

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Tjapko Poppens symbolisch voor zijn ontbijtje. Hij deed dat door een waardecheque te geven aan de stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is, als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas.

Het Nationaal Schoolontbijt zorgt al 16 jaar voor aandacht voor gezond ontbijten

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dat schenkt voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Nationaal Schoolontbijt 2018
Kinderen stelden allerlei vragen aan de burgemeester
Uitreiking van de waardebon door de burgemeester
Ontbijten met burgemeester Tjapko Poppens
Leerlingen van basisschool de Horn