Meet de waterkwaliteit in uw buurt

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Het waterschap onderzoekt dit graag samen met u.

Samen meten

Helpt u mee om in het groeiseizoen, van mei tot september, de waterkwaliteit van het water in uw buurt nog beter in beeld te krijgen? Aan de hand van een vragenlijst met foto’s en uitleg kijken we naar de ontwikkeling van het waterleven, de aantallen en soorten waterplanten en oeverplanten.  
De informatie, die het waterschap wil verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die het waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in uw buurt.

Inloopbijeenkomst om u op weg te helpen

Doet u mee? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 15 mei vanaf 19.00 uur bij Kinderboerderij De Vliert in Wijk bij Duurstede (Droogoven 1). U krijgt uitleg over de waterkwaliteitsmeting en we gaan met elkaar een meting doen met behulp van de app.

Kijk voor meer informatie op de website van het waterschap

Flyer van HDSR over meten waterkwaliteit (pdf, 839 KB)