Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Minder speeltoestellen van inwoners in de openbare ruimte

01-07-2019

De gemeente is blij te zien dat er minder speeltoestellen van inwoners staan in de openbare ruimte. Dit is na de vraag van de gemeente om deze toestellen in de openbare ruimte te verwijderen. In mei stonden er bijvoorbeeld 10 trampolines. Vorige week waren dit er nog maar 5.

De gemeente vraagt aan iedereen de toestellen van inwoners die nog in de openbare ruimte staan weg te halen. Het gaat o.a. om trampolines, voetbaldoeltjes en schommels. De reden hiervoor is dat deze speeltoestellen niet worden gekeurd. In het verleden is in onze gemeente een ongeluk gebeurd met een speeltoestel. Hierbij raakte een kind gewond. De gemeente kan daarom de veiligheid niet beloven en is dan verantwoordelijk voor de gevolgen. Binnenkort haalt de gemeente de speeltoestellen van inwoners die dan nog in de openbare ruimte staan weg.

Het gaat om speeltoestellen op de volgende locaties:

• Wijk bij Duurstede Noorderwaard 
o Aardbeiengaard

• Wijk bij Duurstede De Horden
o Kempenaar
o Mast

• Wijk bij Duurstede De Geer 
o Bacchus

• Wijk bij Duurstede De Engk
o David van Bourgondieweg
o Gossaetstraat

• Cothen
o Bloemenwaard
o Nieuwland
o Van Groningenstraat

Brief met vraag om het speeltoestel te verwijderen

Deze week plakt de gemeente op speeltoestellen die dan nog in de openbare ruimte staan een handhavingsbrief. Als de eigenaar bekend is, ontvangt hij of zij ook een brief met daarin het verzoek om het speeltoestel weg te halen. Kort hierna haalt de gemeente de speeltoestellen weg.

De eigenaar mag zijn of haar speeltoestel binnen 13 weken ophalen op de gemeentewerf. In de toekomst blijft de gemeente controleren of er particuliere speeltoestellen staan in de openbare ruimte. 

Meer informatie en veel gestelde vragen