Nieuwbouw Kromme Stelakker in Cothen kan van start

Met het ondertekenen van de benodigde contracten hebben Woningbouwstichting Cothen (vertegenwoordigd door Heuvelrug Wonen), ontwikkelaar Plegt-Vos en de gemeente Wijk bij Duurstede het definitieve startsein gegeven voor woningbouw aan de Kromme Stelakker.

Goed alternatief voor appartementen

Op het oude terrein van de Beatrixschool komen vier sociale huurwoningen, vier sociale koopwoningen en vier koopwoningen in de vrije sector. ‘Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hier appartementen zouden komen. Maar door de veranderde wetgeving kon dat niet doorgaan. Dit nieuwe bouwplan is echter een goed alternatief.  Samen met Heuvelrug Wonen voegen we goede huurwoningen toe’, zegt Wim Moggré van WBS Cothen. Wethouder Jeroen Brouwer (Volkshuisvesting) vult hem aan: ‘Het was door alle nieuwe regels voor woningcorporaties een hele zoektocht. Maar met dit plan voorzien we echt in een brede vraag in Cothen, met sociale huur- en sociale koopwoningen. Bovendien passen de woningen goed bij de omgeving. Dat is winst voor iedereen.’

Ondertekening contracten Kromme Stelakker

Op de foto van links naar rechts: Peter Felix van Heuvelrug Wonen, Arno van der Voort van Plegt-Vos en wethouder Jeroen Brouwer.