Nieuwe exploitanten laadpalen actief

Het college van burgemeester en wethouders besloot om vijf nieuwe exploitanten van laadpalen toe te laten in de in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de groeiende vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s. De gemeente werkt aan een verdere uitrol van een dekkend netwerk van laadpalen. Dit is onderdeel van de opgave om de uitstoot van vervuilende stoffen door benzine- en dieselauto’s terug te dringen. Elektrische auto’s zijn in het gebruik emissievrij.

Aantal laadpunten vergroten

Hans Buijtelaar (wethouder verkeer en duurzaamheid): “Het Rijk heeft bepaald dat alle in Nederland nieuw verkochte personenauto’s vanaf 2030 emissievrij moeten zijn. Dat betekent dat het aantal elektrische voertuigen sterk zal groeien. Als gemeente bereiden we ons hierop voor. Door het plaatsen van meer laadpalen willen we het elektrisch rijden stimuleren. Zo maken we het onze inwoners gemakkelijker om de stap naar emissievrij rijden te zetten. Het is een ontwikkeling die past binnen onze doelstellingen voor een duurzaam Wijk bij Duurstede.”

Vrije keuze exploitant

De laadpalen zijn bedoeld voor inwoners die elektrisch (willen) rijden, maar geen eigen parkeerplek hebben om een elektrisch laadpunt aan te leggen. Zij kunnen gratis een openbare laadpaal aanvragen bij een van de exploitanten. Aanvragers zijn vrij in hun keuze voor de exploitant. Op de pagina "openbare laadpalen" staan verwijzingen naar de websites van de exploitanten. Daarop is een laadpaal op eenvoudige wijze aan te vragen.
Een exploitant mag zelf bepalen of hij ingaat op een aanvraag. De kosten voor de aanleg van een laadpaal zijn voor de exploitant.