Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Officiële opening vernieuwd speelpark in De Horden

07-06-2019

Op woensdag 12 juni, tijdens de Nationale Buitenspeeldag 2019, is het dan zover. Het vernieuwde speelpark De Horden zal officieel geopend worden. 

Al geruime tijd is er een jongereninitiatiefgroep actief om een verouderd skatepark om te toveren tot een uitdagend speelpark voor de jeugd én voor de allerkleinsten. Dat is ze gelukt door met veel geduld en doorzettingsvermogen via sponsors, fondsen, gemeente en ludieke acties met enkele basisscholen financiering binnen te halen voor de plannen. 

Op 1 maart werd gestart met de overhandiging van de cheques van de verschillende betrokken partijen. Daarna kon de schop gezet worden in het oude skatepark. In de buurt ook wel bekend als ‘de blauwe speeltuin’. Vanaf eind april kon daarna volop gewerkt worden aan de bouw van het nieuwe Speelpark De Horden. Er is onder andere een te gekke pumptrack aangelegd. In de natuurontdektuin in de boomgaard is een prachtige wilgentenentunnel gemaakt.

Activiteiten tijdens opening speelpark

Tijdens de opening op 12 juni organiseert het Jongerenwerk van Stichting Binding een aantal activiteiten voor de kinderen en jongeren in Wijk bij Duurstede. In de ochtend komen van 08.45 tot 12.15 uur 420 basisschoolleerlingen buiten spelen. Van 13.00 tot 17:00 zijn de activiteiten opengesteld voor de hele buurt.

Van 14.00 tot 14.30 uur is er een officieel openingsmoment

  • Onthullen van de door kinderen versierde zitbanken
  • Officiële opening pumptrack
  • Bekendmaking nieuwe naam speelpark
  • Bekendmaking totaal opgehaalde bedrag basisscholen
  • Onthulling graffiti-kunstwerk met nieuwe naam
  • Korte toespraak Wethouder Kosterman
  • Korte toespraak Jongerenwerker Eno Middelham

De locatie van het speelpark is op de kruising van de Hordenweg – Zeeuwse Steen. Parkeergelegenheid is er voldoende in de omliggende wijken.

Meer weten?

Neem dan contact op met Eno Middelham, jongerenwerker Stichting Binding, via e-mail: e.middelham@stichting-binding.nl.

Speelpark De Horden
Speelpark De Horden
Speelpark De Horden