Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Omgevingsvisie Stedelijk Gebied vastgesteld

16-07-2021

Op dinsdag 6 juli stelde de gemeenteraad de Omgevingsvisie Stedelijk Gebied vast. Hiermee komt er een einde aan een traject van 1,5 jaar. “Het traject om tot de omgevingsvisie te komen was intensief. Erg waardevol om dit samen met onze inwoners en ondernemers voor elkaar te krijgen. Mooi om te zien en te horen welke ideeën de inwoners hebben voor een prettige leefomgeving in Wijk, Cothen en Langbroek”, gaf wethouder Hans Marchal enthousiast aan.  

In de Omgevingsvisie laten wij zien hoe de stad Wijk bij Duurstede en de dorpen Cothen en Langbroek er over 10 jaar uit kunnen zien 

Wat is bijvoorbeeld nodig om de voorzieningen in de stad, dorpen en wijken te houden? Waar kunnen wij tussen nu en 2030 nieuwe huizen bouwen? Voor welke mensen bouwen wij die huizen dan? 

Raadslid Gerard Michels gaf bij de vaststelling aan: “Compliment over de voortreffelijke manier waarin het proces plaats vond. Voor participatie is dit een voorbeeld hoe het echt moet. Wij willen iedereen uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede bedanken voor het samen opstellen van deze omgevingsvisie.”

De Omgevingsvisie staat online

Bekijk op de website ruimtelijkeplannen de omgevingsvisie en de bijbehorende documenten. Het is niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de omgevingsvisie.