Omleiding verkeer door aanleg nieuwe rotonde Zandweg

Aanstaande maandag, 24 juni 2024, starten de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op de Zandweg. Tijdens de werkzaamheden is de kruising Frankenweg / Nieuweweg afgesloten voor verkeer. De binnenstad blijft gewoon bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via de Geerweg. Ook de bus gaat tijdelijk een andere route rijden. 

Momenteel kunnen automobilisten het centrum nog bereiken door vanaf de Zandweg om te rijden via de Frankenweg. Dat is vanaf maandag niet meer mogelijk. Het verkeer wordt vanaf de rotonde bij De Geer omgeleid via de Geerweg en de Boterslootweg. 

Het terrein van de Jumbo aan de Langbroekseweg, winkelcentrum De Heul en ook de woningen in de Heul en Noorderwaard zijn gewoon bereikbaar. 

Andere route bussen

De omleiding heeft ook gevolgen voor de route van de bussen, die ook via de Geerweg zullen gaan rijden. De haltes Voorwijk aan de Zandweg en de halte De Geer aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg komen tijdelijk te vervallen. Aan het begin van de Frankenweg is er een tijdelijke halte geplaatst ter vervanging van de halte Nieuweweg. De bussen richting Utrecht en Amersfoort rijden hun route zowel heen als terug via de Hordenweg en Romeinenbaan. De opstaphaltes aan deze wegen, als ook aan de Steenstraat blijven ongewijzigd. 

Ook voor voetgangers en fietsers is er een afwijkende route, al is deze minder ingrijpend. Deze omleiding wordt ter plaatse met verkeersborden aangegeven. 

Aanleg rotonde

Op de kruising met de Frankenweg wordt een rotonde aangelegd. Naar verwachting is de rotonde eind augustus klaar.  Na de zomervakantie wordt vervolgens het voorste gedeelte van de Zandweg aangepakt. 

De omleiding duurt tot de oplevering van de nieuwe Zandweg eind dit jaar. De werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond eind december dit jaar. Dan zal de weg worden geopend en heeft Wijk weer een mooie, veiligere en groene Zandweg.

Omleidingsroute bus

Omleidingsroute bus

Omleidingsroute auto

Omleidingsroute auto