Onderstaande tekst heeft burgemeester Iris Meerts gepost op haar social media

Verkeersbord

Afgelopen dagen krijgen we meldingen over een man die op een bijzondere manier jeugd zou aanspreken. Dit zou vooral in (de omgeving van) de wijken De Heul en Noorderwaard hebben plaatsgevonden. Hoewel er geen sprake is van een strafbaar feit, leidt het wel tot onrust onder ouders en kinderen. Probleem is alleen dat we geen goed signalement van de ‘dader’ hebben.

Politie Wijk bij Duurstede neemt de meldingen serieus en is druk bezig om dit uit te lopen. U kunt de politie helpen door meldingen door te geven via 0900-8844. Bel alleen 112 bij spoed (strafbare feiten). Geef daarbij een zo duidelijk mogelijk signalement door van de persoon in kwestie. Een goed signalement omvat geslacht, leeftijd, postuur, uiterlijke (specifieke/opvallende) kenmerken, manier van praten (bijvoorbeeld een accent) kleding, attributen (bijvoorbeeld een rugzak), eventueel voertuig, looprichting en manier van lopen.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om uw kind(eren) te informeren over hoe ze moeten handelen als ze door een dergelijk persoon worden aangesproken.

Meer nieuws