Penning van Verdienste voor Hans van Odijk

Hans van Odijk ontving maandag 6 september de Penning van Verdienste voor zijn jarenlange inzet voor kinderboerderij De Vliert in Wijk bij Duurstede. Locoburgemeester Wil Kosterman verraste hem thuis. Zij reikte daar de Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede uit aan de heer Van Odijk. Door de coronamaatregelen was deze uitreiking negen maanden later dan gepland. 

Hans van Odijk toont zeer grote betrokkenheid bij het hele reilen en zeilen van de boerderij

De toekenning laat grote waardering zien voor de bijzondere activiteiten en inspanningen die de heer Van Odijk de afgelopen 40 jaren verrichtte voor kinderboerderij ‘De Vliert’. In de loop der jaren deed hij verschillende taken binnen deze actieve vrijwilligersorganisatie. Ruim 15 jaar was hij een verantwoordelijk bestuurder, met veel kennis van financiële zaken. Hij was de penningmeester.

Zijn verdiensten zijn van groot belang voor het voortbestaan van de kinderboerderij 

De afgelopen jaren namen de eisen aan de verzorging van de dieren toe. Hiermee werd het beheer door vrijwilligers ook complexer. In samenwerking met ‘Dit-is-Het’ kreeg het beheer in de afgelopen tijd een nieuwe impuls. Naast een fijne plek voor ontmoeting, natuurbeleving, recreatie en educatie, biedt de kinderboerderij ook een plek voor participatie. Een plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hun werkplek of dagbesteding vonden. De heer Van Odijk draagt dit een warm hart toe en zette hier mede zijn schouders onder.

Hans van Odijk liet weten dat hij de Penning van Verdienste draagt namens alle vrijwilligers van de kinderboerderij.

Locoburgemeester Wil Kosterman en Hans van Odijk
Op de foto:  locoburgemeester Wil Kosterman en Hans van Odijk
Meer nieuws