PMD-zakken ophangen op de goede plek

Als gemeente doen we er van alles aan om uw omgeving schoon houden

Het lastigst blijkt dat te zijn op plekken waar veel mensen dicht bij elkaar wonen. Daar is geen ruimte voor kliko’s. Dit is vooral in de binnenstad en bij hoogbouw het geval. Sinds een jaar kunnen deze bewoners hun PMD-afval aanbieden in de gratis PMD-zakken. 

Iedereen heeft graag een schone straat. Daarom vragen we bewoners van de binnenstad hun PMD-zakken aan de GFT-verzamelkliko op te hangen. De bewoners van hoogbouw (buiten de binnenstad) doen dat aan de haken van de ondergrondse restafvalcontainer. Daarnaast hebben we op verschillende plekken handige, oranje kroonringen opgehangen. Deze zijn speciaal om uw PMD-zak aan op te hangen. 

Hang de zakken alleen op vaste tijden op

Hang uw afvalzakken op tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagmorgen 07.30 uur. Dat gaat nog wel eens mis. 

Test met bordjes over het ophangen van PMD-zakken

Daarom testen we de volgende weken het gebruik van de PMD-kroonringen met kleine bordjes. Er zijn twee verschillende bordjes. Op de ene staat een quiz over PMD-zakken. De andere is een informatiebordje. We bekijken welk bordje het meeste effect heeft. Met de bordjes moedigen we u aan mee te helpen Wijk schoon te houden.

Op 11 januari onthulde wethouder Wil Kosterman de bordjes

‘Ik word blij van deze kleurrijke bordjes met informatie,’ zegt ze. ‘Wij werken graag samen met onze inwoners en daar helpt dit hopelijk bij. Het gaat natuurlijk niet alleen om aantrekkelijke communicatie, maar we willen ook dat iedereen begrijpt wat bedoeld wordt, ook als mensen een andere taal spreken. Daarom gaan we ook bordjes in andere talen testen.’

De bordjes hangen tot 1 februari 2023 bij de ondergrondse containers. Het hangt van het effect af, of ze blijven of naar een volgende bestemming gaan.