Politieke partijen starten gezamenlijke campagne

‘Elke stem telt op 21 maart, laat die mooie stem niet verloren gaan!’

De verkiezingskoorts begint langzaam op te komen, op diverse plekken worden al partijposters geplaatst. De politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wijk bij Duurstede deelnemen, starten gezamenlijk een campagne: Laat die mooie stem niet verloren gaan. ‘De verkiezingen zijn er voor iedereen. Dus willen we met zijn allen zoveel mogelijk mensen naar de stembussen halen. Laat die mooie stem niet verloren gaan,’ meent burgemeester Tjapko Poppens, die ook voorzitter van de raad is.

In Wijk bij Duurstede doen acht politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog minder dan 40 dagen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s., is bekend dat er acht politieke partijen meedoen: SP, VVD, D66, PCG, GroenLinks, CDA, WijkNu en PvdA. ‘Over een ding zijn alle partijen het hoe dan ook eens: elke stem telt, laat uw mooie stem niet verloren gaan! Daarom starten de partijen deze gezamenlijke campagne. Afgelopen week namen zij de eerste poster in ontvangst, als een symbolische aftrap van de campagne,’ legt Poppens uit.

Op verschillende manieren kunnen  inwoners informatie krijgen over de partijen

De komende weken wordt er op verschillende momenten en manieren aandacht gegeven aan het belang van stemmen. De posters, door lokale drukkerij Den Hoed afgedrukt, zijn te vinden op de verkiezingsborden. Deze staan op diverse locaties in de gemeente.

'Op zaterdag 17 maart is de traditionele Verkiezingsmarkt in de binnenstad. Maar er wordt meer georganiseerd in de aanloop tot de verkiezingen. Er komen nog verschillende verkiezingsdebatten en er verschijnt in maart een Verkiezingskrant in de lokale kranten. Speciaal voor én door jongeren volgt er een campagne. Deze is vooral gericht op de jonge inwoners, die voor het eerst mogen stemmen,’ besluit Poppens.

De verschillende verkiezingsprogramma’s vindt u op de websites van de politieke partijen.

Laat die mooie stem niet verloren gaan
Alle lijsttrekkers