Regentonnenactie

07-11-2022: Regentonnen uitverkocht

Vanwege het overweldigende aantal bestellingen zijn alle regentonnen helaas uitverkocht.

De gemeente Wijk bij Duurstede zet in op het voorkomen van wateroverlast. Daarom organiseren we een regentonnenactie. Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan kunt u bij Welkoop Wijk bij Duurstede een regenton bestellen met korting.

Ook in de gemeente Wijk bij Duurstede zien we de gevolgen van klimaatverandering. Droogte en zware regenbuien wisselen elkaar vaker af en zorgen voor overlast. Droogte zorgt ervoor dat planten verdorren. Buien kunnen in korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat (en in de tuin). Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer. En het zorgt voor water wat in droge periodes gebruikt kan worden. 
Door het gebruik van een regenton wordt regenwater opgevangen, in plaats van dat het direct de riolering in verdwijnt. Dit opgevangen water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de planten water te geven. Op die manier hoeft u hiervoor geen drinkwater te gebruiken. Zo helpt u onze gemeente klimaatbestendiger te maken en bespaart u kostbaar drinkwater. Alle beetjes helpen!

Regenton en aansluitset

Een regenton vangt regen op die in de dakgoot van een huis, schuur of ander gebouw is gevallen. De regenton wordt aangesloten op de regenpijp met behulp van een aansluitset. Een aansluitset zorgt ervoor dat het water uit de dakgoot in de regenton terecht komt, wanneer deze vol is wordt het water alsnog afgevoerd richting het riool.

U kunt er ook voor kiezen om geen aansluitset te gebruiken en de regenton zonder deksel onder de regenpijp te zetten. Het overtollige water wordt dan niet afgevoerd naar het riool, maar stroomt direct de tuin in. U bent dan volledig afgekoppeld. U kunt in het bestelformulier aangeven of u een gratis aansluitset wilt.

De gemeente Wijk bij Duurstede en Welkoop Wijk bij Duurstede stellen 3 regentonnen beschikbaar:

1.) Regenton 100 liter, kunststof , inclusief voet en aansluitset (indien gewenst): €20,- UITVERKOCHT

 • Afmeting ton: H 95 cm x 36 x 32 cm
 • Afmeting voet: H 31 cm x 42 x 42 cm

2.) Regenton 210 liter, kunststof, inclusief voet en aansluitset (indien gewenst): €40,- UITVERKOCHT

 • Afmeting ton: H 97x Ø 57 cm
 • Afmeting voet: H 31,5 cm x Ø 53 cm

3.) Regenton 190 liter, hout,  inclusief aansluitset (indien gewenst): €80,-  UITVERKOCHT

Actievoorwaarden

 • De actie start op 7 november en loopt t/m 27 november 2022 of zolang de voorraad strekt.
 • Bestel en maak een ophaalafspraak via Welkoop Wijk bij Duurstede. U vindt de links om een regenton te bestellen onderaan deze pagina. 
 • De regentonnen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • U kunt per huishouden één regenton kopen.
 • Bij deze actie geldt: op = op.

Betalen en ophalen op afspraak

Wanneer u het bestelformulier heeft ingevuld, ontvangt u een bevestigingsmail. Hiermee kunt u de regenton ophalen bij de Welkoop Wijk bij Duurstede en het bedrag afrekenen. 
Het kan zijn dat de ton niet op voorraad is. Welkoop Wijk bij Duurstede maakt dan met u een afspraak om de regenton op te halen. 

Bestelformulieren

Wilt u bijdragen aan het klimaat? Bestel dan hier uw regenton!

 • Ik wil een kunststof regenton van 100 liter bestellen - UITVERKOCHT
 • Ik wil een kunststof regenton van 210 liter bestellen - UITVERKOCHT
 • Ik wil een houten regenton van 190 liter bestellen - UITVERKOCHT

Heeft u uw regenton besteld, dan kunt u via de Welkoop Wijk bij Duurstede een afspraak maken om uw regenton op te halen en af te rekenen.

Heeft u vragen over deze actie? Neem dan contact op via dit e-mailadres: duurzaam@wijkbijduurstede.nl.