Rioolreiniging en inspectie in Cothen

Foto van rioolwerkzaamheden

Teeuwissen Rioolreiniging Huizen B.V. gaat in opdracht van de gemeente Wijk bij Duurstede het hoofdriool reinigen en inspecteren van dinsdag 21 september t/m vrijdag 22 oktober. Het gaat om de Zuidoosthoek in Cothen. In deze periode reinigen en inspecteren zij het vuilwaterriool tussen 7.30 en 16.30 uur.

Werkwijze

De vuilwater-riolen worden onder hogedruk schoongespoten. Hierbij kan rioollucht ontsnappen richting de woningen. Het is mogelijk dat hierdoor het water van de watersloten van het toilet en andere afvoeren omhoog zou kunnen komen.

Advies

Teeuwissen adviseert, wanneer de reinigingswagen(s) in de buurt zijn, of voordat u naar uw werk gaat, de deksel van de wc-bril dicht te doen en gootstenen en doucheputjes af te dichten met een stop/dop of vochtige doek.  U kunt alles in de tussentijd gewoon blijven gebruiken.

Na afloop is het raadzaam dat u, in verband met eventuele stankoverlast, de zwanenhalzen weer vol laat lopen met water en de toiletten een keer door laat spoelen. Hierna zijn de watersloten weer actief.

Inspectie regenwaterriool

Wanneer de voertuigen van Teeuwissen Rioolreiniging weer bij u in de buurt zijn, buiten de vermelde periode, dan reinigen en inspecteren zij het regenwaterriool. Het bovenvermelde advies is dan niet van toepassing.  

De werkzaamheden vinden plaats via de in de weg gelegen inspectieputten (grote vierkante putten). Gelieve hier met het parkeren van uw auto rekening mee te houden en uw auto niet in de directe nabijheid (ca. 5 meter) van de putten te parkeren. Ook zal de straat kortstondig geblokkeerd kunnen zijn en bestaat de mogelijkheid dat doorgaand verkeer tijdelijk even niet mogelijk is.  

Heeft u vragen?

Teeuwissen zorgt ervoor dat de bewoners op de hoogte worden gebracht van de werkzaamheden met een brief. Voor eventuele vragen kunt u op werkdagen tussen 07.30 uur en 17.30 uur bellen met Teeuwissen Rioolreiniging via 0342-425 678.

Meer nieuws