Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Signalering storingen rioolpompen

09-09-2019

Bij een aantal adressen binnen onze gemeente is de riolering aangesloten op de gemeentelijke riolering door middel van drukriolering met een pompgemaal. De gemeente beheert dit pompgemaal. De eventuele storingen van pompgemalen werden automatisch verzonden naar de gemeente, door KPN. Helaas ondersteunt KPN dit systeem niet meer per 1 september. Dit betekent dat storingen niet meer automatisch worden gemeld aan de gemeente.

Alarmlamp

De automatische signalering van de rioolpompen wordt daarom vervangen door signalering met een rode lamp, die op deĀ  pompkasten wordt geplaatst. Het duurt ongeveer 5 weken voordat wij alle rioolgemalen voorzien hebben van een rode lamp.

Op dit moment wordt een storing aan een pompgemaal niet gesignaleerd!

Melden storing

Heeft u drukriolering en bent u aangesloten op een pompgemaal? Dan kunt u de gemeente bellen als u het vermoeden heeft dat uw rioolwater minder goed wegloopt of als uw wc begint te borrelen. Als de gemaalkasten voorzien zijn van een rode lamp en u meldt dat deze brandt of knippert, dan komen wij gelijk in actie om de storing op te lossen.

Wij zijn te bereiken:

  • tijdens kantoortijden van 08.30 uur tot 17.00 uur: 0343-595595
  • buiten kantoortijden en in het weekend: 06-53219128.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u tijdens kantoortijden bellen en naar Dirk van der Meijden vragen.

Signalering rioolpompen