Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in gemeente Wijk bij Duurstede

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Wijk bij Duurstede ontvangen volgende week het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! 
 
Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 19 september in voor activiteiten via de website Sjors Sportief of de website Sjors Creatief.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen kennismaken met meer dan 70 activiteiten zoals badminton, dansen, lasergamen, freerunning, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan 3D printen, edelsmeden, muziek maken, tekenen en schilderen, koken en theater. Ook kunnen kinderen via Sjors een ticket kopen voor het Wijks Kinderspktakel en zich inschrijven voor een clinic kick-fun, lasergamen en freerunnen die tijdens het Spektakel worden aangeboden. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Wijk bij Duurstede hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website website Sjors Sportief. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Voorkant boekje Sjors Sportief