Startpunt Werk opent haar deuren in de Kansfabriek

Inwoners die hulp nodig hebben bij het zoeken naar (on)betaald werk kunnen vanaf 1 februari terecht bij Startpunt Werk. De afgelopen jaren is via de proef Wijkse inloop geëxperimenteerd vanuit een centrale plek. Dat was een centraal punt waar bijvoorbeeld inwoners werden begeleid bij het zoeken naar (onbetaald) werk of (vrijwilligers)activiteiten. Belangrijk is namelijk dat zoveel mogelijk inwoners mee kunnen doen in de werkende maatschappij. 

Drie organisaties werken nu samen als Startpunt Werk

Stichting Binding, WijkinContact en De Wijkse Dienst slaan de handen ineen. Dit is naar aanleiding van de vraag van de gemeente, zij startte een aanbesteding. Onder de naam Startpunt Werk openen de drie organisaties gezamenlijk straks hun deuren in de Kansfabriek. ‘Die combinatie is een groot voordeel,’ vindt wethouder Jeroen Brouwer. ‘Ik ben heel blij dat drie ervaren partijen dit oppakken. Zij hebben lokaal netwerk, veel kennis en ervaring in het begeleiden en helpen mensen bij het vinden van werkplekken.’

Startpunt Werk loopt vooruit op de nieuwe plannen voor de Participatiewet

In Startpunt Werk worden inwoners geholpen bij het maken van een plan om (weer) mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar (on)betaald werk. Dit kan met behulp van verschillende plekken bij allerlei organisaties. Het Startpunt gaat hierin samenwerken met participatieplekken en ondernemers uit de gemeente. 
‘Hiermee loopt Startpunt Werk vooruit op de plannen voor de Participatiewet. In die plannen wordt onder meer gesproken over gerichte hulp bij het vinden van werk. Mooi dat lokale organisaties en de gemeente dit nu al zo oppakken’, aldus Jeroen Brouwer. 

Startpunt Werk helpt mensen activeren en participeren

Vanaf 1 februari 2023 zijn inwoners welkom op het nieuwe adres van Startpunt Werk. Dit is in de Kansfabriek op het bedrijventerrein Broekweg, Lagemaat 1. Wie op zoek is naar werk of wil meedoen in de samenleving, is hier op dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur van harte welkom. Startpunt Werk bemiddelt, steunt en begeleidt.