Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Stralende decorandi in een bijzondere theatersetting, coronaproof!

04-07-2020

Officiële overhandiging lintjes in gemeente Wijk bij Duurstede

Op vrijdag 3 juli overhandigde burgemeester Iris Meerts officieel aan zes inwoners de versierselen, behorend bij een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een besloten feestelijke bijeenkomst in het Calypso theater, in een passende sfeervolle setting, coronaproof. Na overhandiging spelden de partner of een van kinderen het lintje op. 

Benoeming in de Ridderorde

De traditionele lintjesregen kon dit jaar helaas niet doorgaan, vanwege de coronamaatregelen. Op 24 april vond dan ook een alternatieve ceremonie plaats. De decorandi werden thuis verrast met een muzikale noot of een bezoekje van enkele leden van het brandweer korps Cothen-Langbroek en een bos bloemen. Burgemeester Meerts informeerde hen telefonisch over hun benoeming in de Ridderorde en beloofde het lintje op een passend moment officieel uit te reiken.

Wie ontvingen een lintje?

Mevrouw W. van Dam (Wil) en de heer J. van Ditmarsch (Joop) uit Wijk bij Duurstede, de heer P. van Dijk (Pieter) uit Langbroek en de heer A.J. Schoonderwoerd (Jeroen) uit Cothen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw A.S.C. Van Beuningen-Hamming (Aleid) en de heer F.W.H. Van Beuningen (Frederik) uit Langbroek zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
Allen verdienen deze eer op basis van hun bijzondere en langdurige inzet voor de samenleving. Zij zetten zich dag in dag uit belangeloos in voor de medemens. Hun inzet is opgevallen en heeft verschil gemaakt. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen. 

De heer J.W.C.M. Fraters (Jan) uit Wijk bij Duurstede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding, om persoonlijke redenen, op een later moment.

Een lintje uit handen van de minister van Defensie

De heer R. van der Pol (Roberto) uit Langbroek, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Hij ontvangt het bij behorende lintje uit handen van Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten.

Met dank aan fotograaf Wim Robben uit Wijk bij Duurstede.

Groepsfoto gedecoreerden
Hoogpolig Genoegen
Burgemeester Iris Meerts in Theater Calypso
Iris Meerts spreekt de gedecoreerden toe
Joop van Ditmarsch
Mevrouw Van Dam
Jeroen Schoonderwoerd
Pieter van Dijk
Aleid van Beuningen
Frederik van Beuningen