Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

TaalHuis zoekt weer vrijwilligers

13-02-2020

Er zijn al meer dan 80 vrijwilligers actief bij het Taalhuis, maar toch zijn ze weer op zoek naar mensen die elke week een uurtje vrij hebben om een ander te helpen met het durven spreken of het vergroten van de woordenschat van de Nederlandse taal. Het kan gaan om het voorlezen van jonge kinderen, het ondersteunen van tieners op school of het taalcoachen van volwassenen aan huis. Ook voor Nederlanders die moeite hebben met lezen of schrijven zoeken we soms vrijwilligers.

Op dit moment zoekt het Taalhuis onder andere een vrijwilliger voor een gezin uit Azerbeidzjan (in Langbroek), een mevrouw uit Duitsland en een meneer uit Syriƫ. En er zitten nog meer aanmeldingen aan te komen. Het is belangrijk dat een vrijwilliger open staat voor andere culturen. Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie? Graag mailen naar s.vrolijk@stichting-binding.nl.

Het komt wel eens voor dat er bij dit soort oproepjes meer aanmeldingen binnen komen dan nodig is. Het Taalhuis nodigt u dan alsnog graag uit voor een gesprek waarbij u op langere termijn vaak ook wat zou kunnen betekenen bij nieuwe aanmeldingen later in het jaar.

Taalcoach