Terugblik werkbezoek Commissaris van de Koning aan Wijk bij Duurstede

Donderdag 5 juli bracht Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek, een werkbezoek aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Op het programma stond een gesprek met het college van burgemeester en wethouders over onder andere de ontwikkelingen rondom wijkcentra, woningbouwambitie, Toekomstblik, organisatie ontwikkelingen en samenwerking in de regio. Ook werd een bezoek gebracht aan het bedrijf Tapkoel in Cothen.

Inspirerend werkbezoek

Zowel burgemeester Tjapko Poppens als de Commissaris blikten aan het eind van de middag in het Huis van de Gemeente terug op een zeer geslaagde middag. Daarbij waren ook leden van de Provinciale Staten en de gemeenteraad aanwezig. De burgemeester sprak van een inspirerend werkbezoek. Hij benadrukte de kracht van Wijk bij Duurstede: “Een vitale woongemeente waar alle generaties zich thuis voelen en die groot genoeg is om klein te blijven. Een toekomstgerichte uitbreiding met 1000 woningen past hierbij. Net als een krachtige gemeente die actief samenwerking zoekt met partners en buurgemeenten.”

De commissaris op de hoogte van de Wijkse ontwikkelingen

De Commissaris maakte kennis met het nieuwe college van burgemeester en wethouders en met de nieuwe directie. Hij werd op de hoogte gebracht over de ontwikkelingen in de Wijkse samenleving. Ook kreeg hij inzicht in het Wijkse bedrijfsleven. Specifiek reageerde Van Beek op vragen die hij uit de gemeente had gekregen betreffende de woningbouwambitie van de gemeente, waar de provincie en gemeente momenteel met elkaar over van gedachten wisselen.
Hij dankte de familie Van Dijk voor de enthousiaste ontvangst bij hun familiebedrijf Tapkoel en roemde hun deskundige en vernieuwende opstelling. “Dit is zoals ik echt ondernemerschap zie”, stelde hij vast. “Een lokaal bedrijf dat plannen maakt voor de langere termijn en dat actief samenwerking zoekt met andere lokale ondernemingen en de gemeente, om dit tot een succes te maken.”

Commissaris van de Koning Van Beek op bezoek bij Tapkoel in Cothen

Foto: Willibrord Van Beek, de commissaris van de Koning, bezocht samen met het college van b&w familiebedrijf Tapkoel in Cothen.