Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Uitkomsten vervolgonderzoek over uitdagingen die in de hele gemeente spelen

08-09-2020

Voor de zomervakantie vulden meer dan 800 inwoners een vragenlijst in. Daarbij vroegen wij uw mening over de toekomst van het stedelijk gebied van de gemeente Wijk bij Duurstede. In de vragenlijst gaven inwoners hun mening over een aantal uitdagingen voor de hele gemeente. Maar ook over uitdagingen die vooral gelden voor Cothen of Langbroek of Wijk bij Duurstede (stad).

Inwoners uit de hele gemeente vinden groen belangrijk voor de toekomst. In Cothen en Langbroek willen inwoners ook meer plekken om te wandelen. En dat wij strenger optreden tegen auto’s die te hard rijden. Inwoners van Wijk bij Duurstede (stad) vinden wandelen ook belangrijk. Zij zien graag meer wandelroutes langs het water om zo de binnenstad aantrekkelijker te maken. Benieuwd naar meer uitkomsten? Op de website Omgevingsvisie Wijk bij Duurstede kunt u meer uitkomsten lezen en vindt u het onderzoeksrapport.

Omgevingsvisie stedelijk gebied

De gemeente Wijk bij Duurstede werkt aan de Omgevingsvisie voor het stedelijk gebied. De mening van de inwoners is hierbij natuurlijk belangrijk. De Omgevingsvisie richt zich op uw omgeving in de bebouwde kom van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Hierbij horen ook de gebieden rondom de drie kernen heen, het bedrijventerrein Broekweg en het Stefanus-terrein in Cothen. 

Wat moet veranderen de volgende 10 tot 20 jaar en wat is juist heel waardevol? De gemeente doet dit samen met bewoners, ondernemers, belangengroepen en andere betrokkenen uit de kernen.

Infographic Hoe ziet de toekomstige woonomgeving eruit