Vanaf 2 juli 2018 met de afvalpas naar de milieustraat. Maar waarom?

Afvalpas

Vanaf 2 juli is de Wijkse milieustraat voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval alleen nog toegankelijk met een pas. Maar waarom? Deze afvalpas wordt alleen uitgegeven aan inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Zo voorkomen we dat u moet betalen voor het afval van bedrijven en van inwoners uit omliggende gemeenten. Die betalen namelijk geen afvalstoffenheffing maar hun afval moet wel afgevoerd en verwerkt worden. Deze kosten komen voor rekening van de inwoners die wel afvalstoffenheffing betalen. En dat is niet eerlijk.

Om te voorkomen dat deze heffing daardoor omhoog moet, mogen ze geen gebruik (meer) maken van de Wijkse milieustraat. Deze pas wordt daarom alleen verstrekt aan huishoudens in onze gemeente en niet aan bedrijven of inwoners uit buurgemeenten.

De pas en het gebruik van de pas is kosteloos en de regels voor het storten van afval op de milieustraat wijzigen niet: u betaalt alleen voor het storten van bouw- en sloopafval (€10 per ¼ m3), al het andere afval kunt u gewoon gratis blijven storten.

Met de afvalpas naar de milieustraat