Veiligheidsavond op 9 februari 2023

Maarten uit Wijk bij Duurstede laat een paar keer per dag zijn hond uit

Het valt hem daarbij op, dat de gordijnen van een woning in de straat altijd dicht zijn. De eigenaren hebben hun huis verhuurd, omdat ze een paar jaar in het buitenland werken, weet Maarten. De nieuwe bewoners ziet hij nooit, al staat er ’s avonds wel eens een auto voor de deur. Hij besluit de politie te bellen. Dat bleek een verstandig besluit: in het huis trof de politie een wietplantage aan!  

Dit is een voorbeeld van hoe criminelen in uw woon- en/of werkomgeving kunnen ‘opereren’

Deze vorm van criminaliteit noemen we ondermijnende criminaliteit. Daarnaast is er een flinke toename van digitale criminaliteit (cybercriminaliteit): oplichting en fraude via telefonisch contact en/of internet. Vorig jaar waren er bijna drie keer zoveel aangiftes van cybercriminaliteit dan in 2021, schreef het AD op 18 januari. Wat kunt u zelf doen? Waar kunt u iets melden?

Kom op 9 februari naar de voorlichtingsavond over digitale veiligheid en ondermijning

Wilt u meer te weten komen over ondermijnende criminaliteit en uw digitale veiligheid? Kom dan op 9 februari naar de interactieve voorlichtingsavond voor inwoners en ondernemers. Verschillende experts vanuit o.a. de politie geven antwoord op vragen als: ‘Hoe herken ik ondermijnende criminaliteit en digitale criminaliteit? Waar kan ik melding maken en hoe bescherm ik mijzelf?’

De bijeenkomst is in het Huis van de Gemeente. De avond start om 19.00 uur en duurt ongeveer tot 21.00 uur.

U bent van harte welkom op 9 februari!