Veiligheidsdag Wijk bij Duurstede grote publiekstrekker

De Veiligheidsdag in Wijk bij Duurstede van zaterdag 15 oktober jl. was weer een echte publiekstrekker. De gemeente Wijk bij Duurstede organiseerde dit evenement samen met alle lokale veiligheidspartners. De Veiligheidsdag kwam al vroeg op gang. Burgemeester Iris Meerts had tijdens de dag een stevige rol. Zij werkte tijdens de demonstraties samen met de hulpdiensten. 

Burgemeester Meerts speelde actief mee in een fictieve achtervolging

Deze gespeelde achtervolging stopte, toen de politie haar en een medeverdachte uit de auto wist te praten. Ook was te zien hoe de brandweer een slachtoffer uit zijn auto bevrijdde, door het dak eraf te knippen. En toen een lotusslachtoffer in elkaar zakte, was het de beurt aan de medische hulpverlening. Die liet zien hoe zij de burgerhulpverlener begeleiden en het werk overnemen tijdens een reanimatie. Dit alles was een mooie manier om het publiek kennis te laten maken met het werk van de hulpdiensten. 

Er waren de hele dag demonstraties en veel activiteiten

Deze demonstraties en activiteiten verzorgden onder meer medewerkers van Rijkswaterstaat, politie, brandweer en de ambulancedienst. Een heuse escaperoom legde de wereld van ondermijning en drugshandel bloot. Er was volop gelegenheid om een (dieren)ambulance van binnen te bekijken. Een duiker van de brandweer redde keer op keer een drenkeling. De bezoekers hoefden zich geen moment te vervelen, het was een erg geslaagde dag.

De dag is mede mogelijk gemaakt door: Heijmans infra, Boels traffic, Van Hanswijk kraamverhuur.