Verbeterplan omgeving Bakboord

Bewoners aan de Bakboord in Wijk bij Duurstede ervaren erge last van boomwortels in hun schuren. De bomen veroorzaken ook wortelopdruk op het voetpad. De situatie is nu niet meer veilig genoeg voor de bewoners.

Meebeslissen bewoners

De gemeente heeft met de bewoners overlegd en samen met hen maakten we een definitief plan voor herstel en een nieuwe inrichting. We proberen een steeds betere samenwerking te krijgen tussen de gemeente en de inwoners. We betrekken de inwoners vaker in zijn of haar buurt. Met dit project ontvangen we goede verbeterpunten.

De werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats van februari t/m april 2023. Voorlopig is het niet mogelijk voor de inwoners aan de Bakboord om achterom te gaan. De aannemer licht de bewoners in wanneer het pad dicht is.

We combineren tegelijkertijd zoveel mogelijk andere werkzaamheden. We vervangen bijvoorbeeld een boom in de speeltuin die is doodgegaan door vernieling. En we herstellen ook een historische haag die niet meer dicht is.

Keuze voor Bakboord

Het is niet mogelijk om de openbare ruimte op elke plek tegelijk te verbeteren. We kijken eerst naar de noodzaak van een probleem. We kiezen hier voor Bakboord vanwege de vele klachten over het slechte achterpad. En ook door de boom die schade veroorzaakt aan schuren. De planning passen we aan als er meldingen komen die de veiligheid van inwoners in gevaar brengt. Het geld wat we anders voor projecten gebruiken die minder dringend zijn, besteden we nu hieraan. De projecten die al in de planning stonden, komen hier dan weer achteraan. 

Keuze voor andere buurten

Als u situaties of wensen heeft zoals deze in uw buurt, dan kunt u dit melden bij ons team Groen. Bel 0343-595 595 of mail naar info@wijkbijduurstede.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen. Het team bekijkt daarna uw situatie. En zo bepalen we of er dringende redenen zijn om er gelijk mee aan de slag te gaan.

De meeste plantvakken in de gemeente vernieuwen we binnenkort. Veel locaties zijn ook al onderdeel van projecten, deze staan al in de planning. Daarover informeren wij u graag.